Izolatie termica si fonica

Izolare termica cu polistiren expandat EPS

EPS 60 - sisteme de izolatii termice fara incarcari mecanice, izolatii interioare verticale tip panou, izolatii interioare la mansarde, izolatia peretilor despartitori, pereti exteriori in structuri usoare, plafoane suspendate sub acoperisuri sau sub plansee dispuse peste spatii reci, la rosturi de dilatatie.
EPS 70 - termoizolarea suprafetelor supuse la incarcari mecanice reduse, panouri prefabricate tip sandawich, cofraje pierdute la turnarea elementelor din beton, fatade ventilate, izolatia peretilor despartitori, pereti bistrat cu si fara spatii de ventilare.
EPS 80F - produs special destinat utilizarii in cadrul sistemelor compozite de izolare termica la exterior(ETICS) pe baza de polistiren expandat conform EN13499:2003 atat la cladirile noi cat si la reabilitarea celor vechi.
- la termoizolarea peretilor cortina in sistem ventilat .
EPS 100 - izolatia termica a teraselor necirculabile si semicirculabile , a pardoselilor sub sape sau placi armate, izolatia acoperisurilor plane, pe partea de elevatie a fundatiilor.
- izolatia camerelor frigorifice
- izolatia planseului peste spatii reci (inglobare in pardoseala )
EPS 200 - izolatia termica a teraselor circulabile cu trafic intens,pardoselilor sub placi armate cu incarcare mare si trafic intens.
- izolatia termica peste astereala in sistem protejat

Unelte necesare pentru izolare termica cu polistiren expandat, expandat grafitat:

bidinea;bormasina;ciocan,drisca zimtata si spaclu;nivela cu bula de aer.

Materiale necesare pentru izolare termica cu polistiren expandat, polistiren expandat grafitat

Polistiren, adeziv si masa spaclu, profile de colt, plasa armare, dibluri pentru polistiren, amorsa. O Izolare termica pe exterior este foarte eficienta deorece elimina pe cat posibil intreruperile de izolatie.
1.Peretele trebuie bine curatat de praf si apoi spalat, se lasa sa se usuce. Peretii foarte absorbanti sunt tratati in prealabil cu grund pentru ca mortarul care fixeaza placile sa nu se usuce repede.
2.Preparati mortarul dupa instructiunile de pe ambalaj. Mortarul se aplica in jurul placii sub forma unei benzi de 4-5 cm latime si in centru sub forma unor gramajoare de 8 cm. In urma presari mortarul trebuie sa ocupe minim 50% din suprafata placii.
3.Placile de polistiren se monteaza de jos, de la baza, de la colt una langa alta. Miscati si apasati placa aplicata pana ajunge sa se fixeze bine si sa fie la acelasi nivel langa celelalte placi .
4.Placile de polistiren se fixeaza cu dibluri speciale pentru polistiren. Aveti grija sa nu ramana in afara placilor de polistiren capetele diblurilor, se infig bine in perete folosind un ciocan .Se folosesc minim 6 dibluri pe metru patrat.
5.Dupa intarirea mortarului cu care s-au fixat placile trebuie aplicat stratul protector cu plasa de armare. Plasa de armare se acopera cu un strat de mortar incepand din centrul plasei si apoi spre margini. Acest strat protector trebuie sa acopere plasa in intregime.
6.Pentru a proteja colturile casei montam coltare speciale pentru polistiren.
7.Suprafata stratului protector se poate netezi inainte sa se usuce. Folositi o drisca cu burete.Indepartati astfel toate imperfectiunile ramase dupa aplicarea stratului protector. Dupa uscare suprafata este gata de aplicarea vopselei decorative;in unele cazuri vom avea nevoie de profil de soclu ce se monteaza pe soclul casei si apoi se pleaca cu polistiren.