Izolatie termica si fonica

Ce este pierderea de caldura, mari pierderi de caldura

Pierderi de caldura

Ne incalzim locuinta pentru a o pastra calda, indiferent de temperatura de afara. Daca afara este mai rece, temperatura interioara va ramane aceeasi, dar vom avea nevoie de mai multa energie pentru a mentine acea temperatura. Aceasta se intampla deoarece pierderea de caldura este mai mare atunci cand diferenta de temperatura intre interior si exterior este mai mare, astfel incat este necesar sa producem mai multa caldura pentru a pastra cald in interior.
Intr-o casa neizolata, cele mai mari pierderi de caldura sunt inregistrate la nivelul acoperisului si al peretilor. De asemenea, ferestrele vechi sau de o calitate indoielnica, montate incorect, reprezinta un "inamic" de temut in situatia de fata. Pentru ca izolatia termica a unei structuri sa fie perfecta, trebuie sa se evite:
- fisurile
- pierderile de caldura
- puntile termice, care cauzeaza condensul in interiorul elementelor constructive si pe suprafetele interioare ale ambientului
Chiar si atunci cand structura se izoleaza, cu scopul de a avea un confort ambiental optim, exista pierderi de caldura datorate asa numitelor "punti termice". Sunt denumite astfel acele zone, unde fluxul de caldura migreaza usor dintr-o parte in alta. De cele mai multe ori aceste "punti de perete" au o rezistenta termica scazuta fata de cele din jur, zone in care se concentreaza fluxul de caldura care iese si unde temperatura superficiala a peretelui este usor mai coborata in zonele invecinate.